top of page
  • Writer's pictureMiriam Nabunya

Målsetting innenfra

Updated: Jan 20, 2021Visualisering


Visualisering er ikke noe mennesker som brenner røkelse og tror på enhjørninger driver med. Det er helt motsatt. Det anvendes av en rekke mennesker som vet hvor godt visualisering fungerer for å oppnå positive resultater. Mange idrettsstjerner, inkludert olympiske mestere, bruker det for å lykkes i det de gjør. Du kan anvende det til å bestige fjell, overvinne redsler og virkelig bygge selvtillit, tro på fremtiden og selvdisiplin.


Covid-19 gjorde oss gavmilde og mer omtenksomme, men følelsen av å leve i det ukjente trigget også en underliggende selvsentrerthet og et selvbeskyttende instinkt. Vi kjente et behov for å sikre oss selv og våre egne.The last dance

Om du ikke allerede har gjort det, se Netflix-serien «The last dance» om Michael Jordan og Chicago Bulls. Særlig håper jeg du vil se episode 4 der den legendariske coachen, Phil Jackson, introduserer en holistisk tilnærming til den tradisjonelle coaching-teknikken spillerne var vant med. Disse ritualene førte til en tilværelse, en lagånd og et samarbeid som hjalp Chicago Bulls å forbli sterke som lag – i medgang og i motgang. Jackson hevdet at resultatet kom av at hvert enkelt individ på laget var «i synk» som menneske, men også som lagspiller.En guide til visualisering


Du trenger: Penn og papir, bilder for å virkelig bringe dine visjoner til livs, og tålmodighet.

  • Dette kan også bli en morsom virtuell fredagspilsaktivitet med dine folk.

5 enkle steg for å virkeliggjøre dine mål innenfra og ut:


1. Hva er det vi virkelig ønsker for vårt firma og for oss som team?

For å klare å skape oss det private og profesjonelle livet vi ønsker må vi være tydelige og spesifikke i hva det er vi vil, og hvorfor. Dette kan oppnås gjennom å forstå hva du verdsetter og hva som gir deg glede i ditt arbeidsliv og den jobben du gjør.

* I UCLAG-praten jeg hadde med Christer Falck om Digital kulturformidling spådde jeg at 20 % av alle som var permittert kom til å bytte bransje. Dette fordi jeg tror at mange kommer til å bruke Covid-19 som en dytt for å komme seg videre. Hva føler du, og enda viktigere, hva føler teamet ditt? ** Medarbeidersamtalen er en god anledning til å finne ut av dette.

2. Beskriv det i detaljer Du kan beskrive det i detalj eller lage et vision board. Et vision board – eller en visjonstavle – er en fysisk tavle med bilder av dine ønsker/visjoner. Dette hjelper deg å skape et tydelig og fullstendig bilde av hvordan fremtiden din skal se ut. * Om du ikke har gjennomført medarbeidersamtaler siden 2019, er det nå på høy tid. Om dine ansatte er permittert kan du kontakte dem og spørre om de har lyst til å fylle ut et medarbeidersamtale-skjema som kan hjelpe deg å være der for dem selv om dere ikke treffes fysisk. Du kjenner dine ansatte, og om de ikke ønsker å være med på dette, så må du forsikre dem om at også det er helt ok.


Det er vanskelig å lede mennesker om du ikke vet hva som trigger dem. Hva motiverer dem når pengesekken er tom? Det blir litt som å skyte i blinde, men en visualiseringsaktivitet kan hjelpe deg!

** Glem ikke at også du må gjøre denne aktiviteten!

Vær detaljert i dine personlige mål – for deg selv, ditt firma og dine ansatte.


3. Begynn å visualisere

Start hver eneste dag på et harmonisk sted som er stille og der du finner ro. Du vet selv best hvor dette kan være.

Se på visjonene dine, se alle detaljene. Hva ser du, hvordan lukter det, hvilke sensasjoner dukker opp når du visualiserer de resultatene og hendelsene som du ønsker? Kjenn på den følelsen du kommer til å ha i kroppen når visjonene dine blir til virkelighet. Hva har du på deg? Hvem er du sammen med? Klemmer dere eller gir dere hverandre en high five? Kjenn på det som om du allerede er der. * Spør deg selv: Hvordan vil det føles om alle mine visualiseringer ble til virkelighet? Kjenn på det og vær i dette i 5-20 minutter hver eneste dag. Gjerne også i helgene om du vil og kan.


4. Ha daglige delmål som matcher visjonene dine

Det kan ta tid å nå målene dine, så heng deg ikke opp i hvor langt på vei du er. Fokuser i stedet på nuet og list opp daglige og ukentlige aktiviteter som vil hjelpe deg å nå målene dine.

* Spør deg selv: Hva kan jeg gjøre i dag for å hjelpe meg å komme ett skritt nærmere visjonene mine og oppnå de resultatene jeg ønsker?


5. Vær tålmodig og utholdende

Mens du jobber med å skape din ønskede realitet, kommer du til å møte på hindringer på veien. Covid-19 er i seg selv en hindring, men jeg tenker her på personlige hindringer. Disse kjenner du sikkert allerede til.

Et viktig råd her er at når du gjør visualiseringene dine så prøv å forestille deg at du møter på disse hindringene, og viktigst av alt, forestill deg at du overvinner dem. Dette kan minne litt om en risikoanalyse.

* Spør deg selv: Hva kan hjelpe meg når jeg møter motgang?


Når du visualiserer de resultatene du ønsker og bruker de fem stegene som jeg har listet opp over, kommer du til å oppleve at livet ditt sakte, men sikkert begynner å speile visualiseringene dine.


Vær åpen, prøv det, og se hvor det tar deg.

26 views0 comments

Comments


bottom of page