top of page
  • Writer's pictureMiriam Nabunya

Nyhetsbrev #3

Updated: Apr 8, 2021


Kjære kollega,


I skrivende stund er Oslo rødt igjen. Flere amatørarrangører har ledet vår felles dugnadsinnsats i feil retning og flere høyt profilerte nasjonale ledere fraskriver seg alt ansvar. Dette er høsten 2020.

Vi håper at du, til tross for alt dette, holder deg frisk, både fysisk og mentalt.

Lammet av en generasjonskrise mangler vi visjonen og læreplanen for å kunne møte utfordringene som ligger foran oss.

Ledelse i denne tiden betyr å ta de tøffe valgene hver dag for å forberede vårt indre, inspirere med delte verdier og sette i gang raske tiltak for en bedre fremtid.

Ledelse er ikke for pyser

2020 har vist oss flere eksempler på mislykkede ledere. 2020 har også gitt oss flere individer som virkelig ønsker en bedre og tryggere fremtid for sine medmennesker og deres arbeidsplasser, og som har tatt styringa. Ledere som fraskriver seg ansvaret for jobben de tok på seg uten å ta på seg ansvaret, hører ikke hjemme i vår bransje. Lederskap handler om å ta ansvar og skjønne hva det betyr. Lederskap er ikke en rolle du får, men noe du tar. Ved å aktivt ta valg om hvordan ens egen rolle utformes, har mange av oss klart å opprettholde drift selv under koronapandemien.

Vi vet i dag at varig ledelse aldri utføres i et vakuum eller i et lukket system, men gjennom åpne og målrettede samarbeid og med evnen til å se helheten i all slags vær.

Ledelse uten hensikt eller retning blir ineffektiv

Da fellesferien nærmet seg, mistet vi det vi trodde var vår mest solide samarbeidskontrakt. Det så mørkt ut. Jeg hadde nettopp ansatt en ny kollega, blitt et AS og investert i kompetanseheving, og pengestrømmen stoppet plutselig opp.

Med fokus på å holde driften i gang bestemte vi oss for at bare jeg ville fortsette å jobbe med minimal assistanse fra resten av teamet. Jeg nådde ut til tidligere partnere og ba om hjelp og inspirasjon til å tenke nytt for den tiden vi var i.

Jeg begynte å skrive og sende ut tilbud på våre forskjellige tjenester som vi kunne tilpasse til den «nye normalen». Jeg begynte samtidig, med minimal forkunnskap, å svare på et offentlig anbud. Det ble et langskudd.

Etter flere uker med researchtimer i Zoom-møter, skriving og beregning, fikk vi et positivt svar.

Vi hadde vunnet vårt første offentlige anbud.

Noe jeg lærte tidlig var at lederskap uten mål eller retning blir ineffektivt, og kan føre til forvirring eller oppleves meningsløst. Dette ville ikke være vår historie. Et valg som førte til et utmerket resultat, og nå skulle vi produsere Norges første digitale kompetanselaboratorium for økt representasjon i kulturlivet, på vegne av Drammen kommune.

Det vi driver med er ikke for «nybegynnere»

I den nye normalen har mange av oss blitt tvunget til å gå bakover i vår egen utvikling ved å påta oss arbeidsroller som vi under «normale» omstendigheter ville ha outsourcet. Nå holder vi på disse oppgavene internt for å kunne spare driftsmidler og ta vare på «våre egne».

Noen av oss har gått fra å være opplevelsesprodusenter til «TV-produsenter» i en tid som drives frem av digital kommunikasjon og formidling. Og de fleste av oss er mer takknemlige enn noen gang for de små fremskrittene vi opplever i arbeidshverdagen.

September har for oss vært et etterlengtet rolig og sunt pust etter å ha svømt motstrøms altfor lenge. Vi var involvert i store produksjoner som Norfund Conference 2020, Byggekvalitetsdagen 2020, Jakten på WOW-effekten for Coop Øst sine ansatte, mens vi har jobbet med å utvikle det digitale universet «Interkultur LAB 2020». Senior prosjektleder og partner, Torunn V. Steinhaug i Kite Kommunikasjon og Event sa:

− Dette vi driver med er ikke for «nybegynnere».

Hun har helt rett i det.

Uansett om vi befinner oss i en utfordrende tid som mange av oss, mest sannsynligvis ikke vil overleve som næringsdrivende, vet jeg at vi vil åpne en ny dør som vil føre oss tilbake dit vi trives best − nemlig i miljøer der vi kan vokse, skape og styrke våre relasjoner sammen.

Med hverandre som cheerleaders, samarbeidspartnere, støttespillere og døråpnere på nye arenaer, vil vi kunne stå opp igjen.

Jeg ønsker deg en lys høst og vil minne deg på å bruke dine kontakter, bransjekollegaer så godt du kan, det er det bransjen vår er bygget på.

/ Miriam og gjengen

13 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page