top of page
  • Writer's pictureMiriam Nabunya

Nyhetsbrev januarKjære kollega,


Godt nytt år. Vi klarte det! Vi er friske, har fått hvilt og er tilbake på krigsstien for å kjempe for vår rett til å utøve det vi gjør best, nemlig å skape glede og opplevelser for kundene våre.


Nå tenker du kanskje at jeg lever i min egen lille boble 😉 men det er ikke tilfellet. Jeg er leder og stolt av denne bransjen jeg jobber i. Og er det noe vi vet om bransjen vår, så er det at vi finner løsninger og tilbyr trygghet.


Jeg vet at du er lei, sliten og demotivert. Jeg vet at du ikke aner når du igjen vil være i vater, når du med rak rygg og selvtilliten på plass kan si at NÅ klarer jeg å holde skipet mitt flytende. Og det er ok!


I årets første nyhetsbrev ønsker jeg å dele et verktøy som har hjulpet meg og teamet mitt i det vanskelige året som har vært. Les mer om det under.


De fleste av dere vet ikke dette, men i begynnelsen av 2020, 9. mars for å være helt eksakt, var jeg på vei ut av en lengre sykemeldingsperiode etter å ha donert en nyre til min beste venn. Jeg gledet meg stort over å kunne begynne å jobbe igjen. Covid-19 hadde andre planer. Jeg og teamet mitt på tre hadde invitert 150 gjester, bestående av familie, venner, bransjekollegaer og tidligere oppdragsgivere, til fest for å feire 10-årsjubileet vårt.


Det var med et tungt hjerte at vi måtte kansellere festen, samtidig som vi mistet en rekke oppdrag: fem fagkonferanser, to musikkfestivaler og to firmaarrangementer for kunder som Norske kulturhus, Kite kommunikasjon og event, Flesvig underholdning og mange andre.


Dette satte det lille firmaet vårt i en svært vanskelig situasjon, men dette verktøyet som jeg nå skal presentere for deg, hjalp oss å stå på og lande to store kontrakter som ga oss økonomisk trygghet ut året.

Visualisering Målsetting innenfra

2020 har tvunget oss inn i en ny form for lederskap.


«Lederskap handler ikke om titler og hjørnekontor. Det handler om viljen til å ta steget, stille opp og handle selv om man er redd. Vise mot selv om man er usikker. Verden behøver sårt flere modige ledere,» sier den amerikanske professoren, foreleseren, forfatteren og podcasteren, Brené Brown om lederskap.

Det er på tide at vi alle tar steget! Hvilken type leder har du blitt i løpet av 2020? Hva tenker du rundt det?

Som både daglig leder og personutviklingscoach er min lederstil alltid i grenseland mellom ydmyk/sårbar og veldig direkte. Det høres kanskje litt rart ut, men å finne akkurat den balansen der er en av mine styrker. Det er grunnen til at vi har klart å inngå mange av våre lukrative VIP-tjeneste-samarbeid. Ikke minst setter våre kunder, våre ansatte og jeg selv pris på det. Disse egenskapene er også grunnen til at jeg har lagt merke til at det å jobbe hjemmefra over lang tid kan ha negativ innvirkning på manges mentale helsen. Dette gjelder spesielt de som allerede før sosial distansering følte seg isolert og ensomme. Med den andre nedstengingen – og en tredje på vei – er det vanskelig å argumentere for at vi ikke kan forutsi hvilke konsekvenser en lockdown ville ha på folks psyke. Vi vet nå at vi må gi en ny type støtte til våre ansatte.


Som en «out of the box»-tilnærming foreslår jeg Visualiseringsverktøyet som jeg utviklet for teamet mitt. Dette verktøyet ønsker jeg nå å dele med dere. Se det som en sosial og felles aktivitet som ligner på en krysning mellom en strategiplan og en risikoanalyse. Som leder kan det være en nyttig måte å programmere underbevisstheten din på til å tenke mer positivt, gi mer og samtidig verne om deg selv på et helhetlig sett.


Jeg vet at det kanskje høres litt vel svevende ut, men tro meg – det funker for de som vil at det skal funke. Jeg vet at du som leder allerede har årsbudsjett, fremdriftsplaner og strategi for året på din to-do-liste. Men nettopp derfor tenker jeg at ett suksessverktøy til ikke kan skade.


Det som er viktig er at vi, sammen med våre ansatte, kan kartlegge våre felles mål innenfra.Jeg ønsker deg en beroligende og styrkende måned som kan bane vei for et fruktbart år – til tross for alle restriksjoner og personlige utfordringer. You’ve got this and we’ve got you!

Varm hilsen fra

Miriam

og resten av #TeamNabunya

21 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page